„Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum este un șantaj total neacceptabil, pe care statul român nu trebuie să îl accepte”, a declarat Clotilde Armand.
Ea a susținut că muncitorii Romprest care sunt văzuți pe străzi nu își îndeplinesc obligațiile de a ridica gunoaiele, ci doar prestează alte servicii scumpe, precum măturatul.
„Am văzut gunoaie, muncitorii dădeau cu jet de apă pe carosabil și pe gunoi fără să îl ridice”, a acuzat primarul sectorului 1.
„În orice capitală europeană acest șantaj ar fi oprit. Am făcut solicitare către ARNSC de analiză pentru ridicarea licenței acestui operator șantajist”, a anunțat edilul.
Armand a respins o negociere cu compania și a arătat că prețurile cerute de operator depășesc cu mult limitele normalității.
Pe 5 iunie, după cinci zile în care ridicarea gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei a fost oprită, Romprest a anunțat, printr-un comunicat, că își va putea relua activitatea, după ce a ajuns la o înțelegere cu trei firme care îi vor permite accesul în stația de sortare.
După anunțul Romprest, primarul Clotilde Armand a transmis, pe Facebook, că va cere rezilierea contractului cu compania.
Nu este pentru prima oară când gunoaiele nu sunt ridicate din sectorul 1, conflictul dintre cele două părți fiind de lungă durată. Același lucru s-a întâmplat și la finalul lunii noiembrie 2020. Atunci, timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat depozitele necontrolate de deșeuri din sectorul 1, din cauză că primăria avea, la vremea respectivă, facturi neplătite de 94 milioane de lei.
Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro