„O să facem curat în sectorul 1. Se va desfășura o procedură de achiziție publică și în 2-3 zile vom putea avea alt salubrist care va face curat. Noi nu dorim să facem apel la alt salubrist, vrem o continuare a serviciilor, dar vedem că nu se poate cu actualul operator”, a declarat Clotilde Armand.
Prefectul Capitalei a anunțat, în momentul declanșării stării de alertă sanitară, că acum Primăria Sectorului 1 trebuie să identifice „capacități suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să rezolve situația alături de Romprest”.
Alin Stoica arătase că starea de alertă sanitară a fost declanșată și pentru că „prestatorul nu poate face față acestui val de deșeuri”.
Clotilde Armand a convocat pentru vineri o ședință a Consiliului Local Sector 1 în care voia să obțină împuternicirea de a cere în instanță rezilirea contractului cu Romprest.
„Consilierii PNL și PSD nu au participat pentru a cere rezilierea contractului cu Romprest. USL trăiește”, a acuzat Clotilde Armand.
„Nu ne putem bate joc de sănătatea cetățenilor. Ei plătesc cel mai scump serviciu de salubrizare din toată țara și avem niște consilieri care în loc să se mobilizeze nu vin la o ședință de îndată pentru a rezolva o problemă sanitară. Este o sfidare faptul că consilierii nu au fost prezenti astăzi, nu se gândesc deloc la cetățenii sectorului 1”, a afirmat Clotilde Armand.
Conflict de durată
Primul scandal între primăria condusă de Clotilde Armand și Romprest a izbucnit la finalul lunii noiembrie 2020. Atunci, timp de câteva săptămâni, firma Romprest nu a mai ridicat depozitele necontrolate de deșeuri din sectorul 1, din cauză că primăria avea, la vremea respectivă, facturi neplătite de 94 milioane de lei. Primarul Clotilde Armand a declarat atunci că facturile ar fi umflate și din această cauză nu le plătește.
După aproape o lună de la momentul din care gunoaiele din sectorul 1 al Capitalei nu au mai fost ridicate, firma de salubritate Romprest a anunțat că din 17 decembrie a început o acțiune de colectare a depozitelor de deşeuri de pe domeniul public.
Pe 1 iunie anul acesta, Romprest a anunțat că operatorii stațiilor de sortare/tratare a deşeurilor colectate şi transportate de către companie au limitat activitatea din 22 mai, iar începând cu 1 iunie au suspendat-o integral, din cauza neachitării serviciilor prestate în beneficiul sectorului 1.
Ridicarea gunoaielor a fost reluată după ce Primăria Sectorului 1 și-a luat angajamentul de a plăti sortatorii.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro