Ea a susținut că este vorba despre o „reacție a sistemului PNL-PSD la anunțarea candidaturii” pentru un nou mandat de primar al Sectorului 1 în alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie.
„Probabil știți, sunt acuzată de fostul primar PSD (Diamante) că aş fi fost remunerată ilegal cu 2.500 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1. Am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Apropos, în acelaşi timp în care au schimbat judecătorii, “Noaptea ca hoții!”, m-au sunat de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 că se schimbă calitatea de suspect în inculpat (exact în timpul în care avocatul pleda în speța despre care v-am zis mai jos)”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ea a acuzat că judecătorul care analiza cererea privind anularea raportului ANI a fost schimbat fără motiv.
„A fost schimbat judecătorul în dosarul prin care solicit anularea raportului ANI şi cer sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate. Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument”, a completat edilul Sectorului 1, care a adăugat că a cerut recuzarea şi „publicarea deciziei de schimbare peste noapte a judecătorului”.
Acuzată de ANI de conflict de interese
Inițial, în noiembrie 2022, Clotilde Armand a fost acuzată de Agenția Națională de Integritate că se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene. Potrivit ANI, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.
Pe 7 noiembrie 2022, ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care i-au adus venituri în plus.
Clotilde Armand a precizat atunci că va depune plângere penală împotriva inspectorului ANI „care a refuzat sistematic accesul la dosar”.
Acuzată de procurori că a primit nejustificat aproape 19.000 de lei
În august 2023, Parchetul Curții de Apel București a chemat-o pentru audieri iar la final procurorii au anunțat că au început urmărirea penală și că Armand are calitatea de suspect.
Concret, procurorii au acuzat-o că „a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție»” şi, datorită funcției de manager de proiect, a câștigat mai mulți bani.
Astfel, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Clotilde Armand a încasat 3.744 de lei brut în aprilie 2022, dar și în iunie 2022, iar pentru lunile mai şi iulie 2022 a mai primit câte 5.616 lei. În total, susțin anchetatorii, Armand a încasat o indemnizație de 18.720 de lei, adică aproximativ 4.000 de euro.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Marica13 • 12.03.2024, 10:09
Nu știu ce visează *** asta dar nu mai prinde ea încă un mandat la primărie.
Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.