Pe 5 februarie, în analiza făcută de autorități, cinci școli din București urmau să rămână în scenariul roșu și după redeschiderea școlilor, pe 8 februarie: Liceul Tonitza, Liceul Tehnic Traian Vuia, Grădinița nr. 35, Grădinița nr. 185 și Școala Gimnazială 124.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat atunci că aceste unități de învățământ nu pot să înceapă orele în format fizic din cauza infrastructurii.
În urma unei noi analize, făcute luni, 15 februarie, de CMBSU, mai rămân în scenariul roșu doar două dintre acestea: Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124.
În schimb, alte cinci unități de învățământ, care se deschiseseră spăptămâna trecută, intră în scenariul roșu: Școala gimnazială nr. 59, Școala „Sfinţii Constantin şi Elena”, Școala „Adrian Păunescu”, Școala nr. 197 şi Școala „Sf. Andrei”.
Prin urmare, marți dimineață, 16 februarie, şapte unităţi de învăţământ din Capitală rămân cu lacătul pe uși elevii urmând să învețe online.
Reprezentanții CMBSU au anunțat că au luat această decizie deoarece infrastructura din unitățile școlare respective nu permite respectarea normelor de protecție împotriva transmiterii noului coronavirus.
„Îi asigurăm pe elevi și părinți că, odată cu eliminarea factorilor care au generat aceste măsuri, vom face demersurile necesare reluării activităților didactice care permit prezența fizică în sălile de clasă”, au transmis reprezentanții CMBSU.
În București, rata de infectare raportată luni de autorități este de 2,05 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că elevii merg la școală în scenariul galben.
Scenariul 2 – sau galben – presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar şi a celor din anii terminali, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro