13.242 de cadre medicale au fost vaccinate cu serul anticoronavirus de la Pfizer, în prima săptămână de la debutul campaniei.
Potrivit CNCAVC, vor intra în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.
„Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ. Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin”, se arată în comunicat.
CNCAVC menționează că Centrul regional de stocare pregătește, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite și o distribuie, în consecință, către DSP-uri, respectiv centrele de vaccinare.
Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape.
În etapa a II-a va fi vaccinată populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, iar cea de-a treia etapă
include populația generală.
Cu o medie de vaccinare de sub 2.000 de oameni pe zi, România are probleme să-și găsească un ritm de imunizare. Mai mulți doctori, atât din spitale publice, cât și private, au semnalat Libertății că atunci când s-au prezentat în persoană la vaccinare în centrele din spitalele de stat pe 31 decembrie, „în urma confirmării venite după programarea pe site-ul oficial”, nu au reușit să facă vaccinul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro