„Las aici două fotografii. Nu, nu sunt parcări de ambulanţe, ci cozi în faţa unor spitale care tratează pacienţi Covid-19”, a scris ministrul în dreptul unui colaj realizat din fotografia de la Brașov și de una asemănătoare, de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, din Bucureşti.
În fotografia realizată vineri la unitatea medicală din Braşov se vede cum şapte autospeciale aşteaptă la intrarea în spital. Medicii de aici se plâng că spitalul nu mai face față valului de pacienți COVID.
„Externez pacienţi care sunt cu evoluţie mai bună sau trimit la spitale care primesc pacienţi cu evoluţie mai bună, care pot sta pe concentratoare, nu pe oxigen de perete şi care nu au nevoie de atât de mult oxigen – Sânpetru şi CFR, sunt cele două spitale care mai au ceva locuri libere – ca să pot primi din UPU alţi pacienţi mai grav. (…) Deci forţăm nişte externări pentru pacienţii care oricum trebuiau să fie externaţi pe luni, din câte am înţeles, să putem primi şi alţi pacienţi mai grav pentru că nu sunt locuri pe nicăieri, situaţia este foarte gravă. Nu sunt spitale care să intre în COVID, nu sunt dispuse spitalele să intre în COVID şi noi şi UPU ne dăm de ceasul morţii ”, a explicat medicul Tatiana Meliceanu de la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov pentru News.
Medicul a precizat că situația este dificilă și pe secția de Terapie Intensivă.
„Noi avem terapie intensivă doar cu numele. Nu avem medic de terapie intensivă. Avem un contract şi vine un medic de terapie care face doar la solicitarea noastră, pentru pacienţii mai gravi, dar nu avem saloane de terapie intensivă, noi avem nişte saloane la parter unde sunt ţinuţi pacienţii mai grav, unde avem debit mai mare de oxigen şi putem monta CPAP (n.r. Continuous Positiv Airway Pressure – presiune pozitivă continuă în căile aeriene) la recomandarea medicului cu care avem contract, care nu e permanent prezent aici”, a mai precizat Tatiana Meliceanu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro