La Clinica de Ortopedie a Spitalului Județean din Timișoara s-a deschis, marți dimineață, primul centru de vaccinare din România care funcționează în regim non-stop. Are opt fluxuri în total, patru pe timp de zi și patru pe timp de noapte, iar vaccinări se fac numai cu ser de la Pfizer.

„În primele ore de la deschidere deja s-au înscris 3.000 de persoane. Pentru primele zile avem un grad de ocupare de 100%. Nu trebuie să ne facem griji că rămân doze nefolosite. Vaccinările se fac exclusiv în baza unei programări, nu există alte scurtături”, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

Vom vaccina până târziu în noapte”

Oamenii s-au înghesuit la vaccin, astfel că s-au așezat la coadă încă de dinainte de deschidere. Pot fi vaccinate 480 de persoane pe zi în cele opt fluxuri. Deși autoritățile au anunțat că se vor face imunizări la orice oră din zi sau din noapte, deocamdată platforma de vaccinare a CNCAV nu poate prelua programări non-stop.

„În primele trei zile vom vaccina până târziu în noapte, colegii de la STS au fost impecabili, au lucrat până târziu în noapte, mai au de lucrat, iar platforma va putea fi disponibilă și până târziu dimineața. Se lucrează doar pe timp de noapte și vom reuși să stăm cât timp este necesar”, a mai explicat Pătrașcu.

La fiecare flux de vaccinare stă câte un doctor, cu două asistente și doi registratori.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

DSP: Scopul e să ajungem la 5.000 de vaccinări pe zi

Reprezentanții DSP Timiș spun că, deocamdată, în județul Timiș, sunt imunizate cam 2.500 de persoane în fiecare zi, dar ținta este să fie dublat numărul vaccinărilor.

„Acest centru ne dă speranțe că lupta contra virusului se va accelera. Cel mai important mi se pare că timișorenii au apetit crescut la vaccinare. Nu doar în acest centru este gradul de ocupabilitate mare, ci și în centrele AstraZeneca, după ce s-a clarificat acea situație. Noi reușim să vaccinăm 2.500 de persoane constant și scopul nostru e de a ajunge la 5.000 în cel mai scurt timp. Eu cred că sunt două motive pentru acest apetit – este primul vaccin cu care s-a început vaccinarea în România și s-a făcut de medici și oamenii au încredere în medici și este vaccinul care oferă imunitate într-o perioadă scurtă, așa că este metoda cea mai rapidă”, a explicat Flavius Cioca, directorul DSP.

În județul Timiș funcționează aproximativ 80 de fluxuri de vaccinare, potrivit DSP. 30 dintre ele au fost deschise în această săptămână, ceea ce înseamnă 1.800 de persoane vaccinate în plus, în fiecare zi.

Urmărește-ne pe Google News