Singapore este una dintre primele țări din Asia care au decis să limiteze cantitatea de zahăr din băuturi aducându-l la același nivel cu cel din țările occidentale. Campania privind reducerea riscurilor de sănătate asociate cu consumul de zahăr presupune măsuri precum taxe suplimentare și etichete de avertizare.
La nivel global, firmele de băuturi au schimbat rețetele în încercarea de a reduce cantitatea de zahăr, dar păstrarea unui gust care să-i facă pe consumatori să nu renunțe la ele.
Marți, Ministerul Sănătății din Singapore a spus că cele șapte firme au semnat un angajament prin car se obligă să elimine până în 2020, băuturile care conțin peste 12 la sută zahăr.
Pe lângă Coca-Cola si Pepsi, lista companiilor înscrise în program mai cuprinde F & amp; N Foods, Malaezia Dairy Industries, Nestle, Yeo HiAP Seng și Pokka.
Organizația Mondială a Sănătății a transmis anul trecut că reducerea consumului de băuturi dulci este cel mai bun mod de a reduce greutatea excesivă și prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul zaharat.