La începutul lunii, autoritățile spaniole au efectuat cea mai mare captură de droguri sintetice din istoria lor. Au confiscat o cantitate mare de cocaină roz, împreună cu peste un milion de pastile de ecstasy. Rețelele de trafic de droguri din Ibiza și Malaga au fost vizat de operațiune.  

Substanța periculoasă a fost asociată cu un număr din ce în ce mai mare de decese legate de consumul de droguri. Popularitatea și compoziția imprevizibilă a cocainei roz au determinat organizațiile europene de reducere a riscurilor legate de droguri să solicite măsuri urgente pentru a aborda riscurile pe care le prezintă.  

Foto: Droguri capturate de poliția spaniolă
Sursa: PROFIMEDA

Ce conține cocaina roz

În ciuda numelui, „cocaina roz” nu conține neapărat cocaină. Este adesea un amestec de alte substanțe, precum MDMA, ketamină și 2C-B. MDMA, cunoscută sub numele de ecstasy, este un stimulent cu proprietăți psihedelice. Ketamina este un anestezic puternic, cu efecte sedative și halucinogene.  

Cocaina roz, găsită adesea sub formă de pudră sau pastile, este cunoscută pentru culoarea vibrantă, special concepută pentru a fi mai atractivă. Ea este foarte populară în special în rândul tinerilor și al consumatorilor începători.  

Aceasta este colorată cu coloranți alimentari și uneori aromată cu căpșuni sau alte arome. Forma psihedelică originală a drogului datează încă din 1974, fiind sintetizată pentru prima dată de biochimistul american Alexander Shulgin. Varianta modernă a apărut în jurul anului 2010, în Columbia și este o imitație. Drogul a câștigat popularitate la petrecerile din America Latină și s-a răspândit acum în Europa.

Denumirile comune pentru cocaina roz variază foarte mult, de la „cocaină roz” și „tuci” la „Venus” și „Eros”. 

Foto: Droguri capturate de poliția spaniolă
Sursa: PROFIMEDA

Cocaina roz, un amestec imprevizibil de substanțe

Cocaina roz de astăzi este un amestec imprevizibil de substanțe. Cei care o folosesc se așteaptă deseori la un stimulent asemănător cocainei, însă includerea ketaminei poate duce la riscuri grave pentru sănătate. Abuzul de ketamină, disponibilă pe scară largă ca drog de club, poate duce la pierderea conștienței sau la o respirație îngreunată periculoasă. Acest lucru, la rândul său, sporește pericolele potențiale ale cocainei roz.

Una dintre cele mai urgente nevoi evidențiate de creșterea consumului de cocaină roz este accesul la servicii de testare a drogurilor. Trusele de testare a drogurilor sunt un instrument important de reducere a riscurilor pentru cei care vor să testeze substanțele pe care doresc să le consume. Trusele pot ajuta utilizatorii să identifice componentele necunoscute, oferind un nivel de protecție într-un mediu cu risc ridicat.  

Urmărește-ne pe Google News