Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, combinaţia de casirivimab şi imdevimab a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile, a transmis Roche.

„Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab, care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, a detaliat partenerul elveţian Roche.

Testele clinice au fost realizate pe 1.505 voluntari neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care trăiau în aceeași locuință cu o persoană diagnosticată pozitiv.

Cu toate astea, acest „cocktail” de anticorpi poate fi folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, nu ca produs preventiv.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-COVID dezvoltată de compania americană Regeneron și că poate fi folosită pentru tratarea pacienților cu coronavirus în anumite condiții.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Cât despre efectele secundare, majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate, afirmă agenția.

În noiembrie anul trecut, combinația de casirivimab și imdevimab dezvoltată de Regeneron a fost autorizată pentru folosirea de urgență în SUA.

Este același cocktail care a fost administrat fostului președinte american Donald Trump, când a fost infectat cu coronavirus înaintea alegerilor.

Foto: Profimedia

 
 

Urmărește-ne pe Google News