Mod de preparare: | Cei mai gustoşi mici conţin: |
1. Se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă 2. Se frământă carnea tocată cu zeama timp de o oră şi se adaugă condimentele şi sucul de lămâie – fără mujdei 3. Se ţine o zi la rece şi apoi se frământă din nou, cu zeamă de usturoi 4. Această compoziţie se mai ţine o zi la rece 5. Abia a treia zi se formează micii 6. Aceştia sunt unşi cu puţin ulei… şi pot fi puşi pe grătar Preţul unui mic la La Cocoşatu e de 2,5 lei. | – carne de vită – piper măcinat – cimbru uscat – ienibahar – coriandru – chimion turcesc – anis stelat (flori uscate, sub formă de stele) – bicarbonat de sodiu – zeamă de lămâie – ulei – usturoi |
Monica Columbeanu şi Voicu Pânzar au mâncat mititei pe capota maşinii
Faimoşii mici de la La Cocoşatu atrag ca un magnet VIP-urile din Capitală. Printre personajele care au trecut pragul celebrului restaurant fac parte nume sonore ca: Anda Adam, Cătălin Botezatu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Ion Ţiriac, dar şi Monica Columbeanu împreună cu fostul ei şofer Voicu Pânzar. Nici unul nu a ratat să guste din delicioşii mititei rumeniţi de “Cocoşatu”. Pe vremea când Voicu era angajatul Columbencei, cei doi erau văzuţi des mâncând mici pe capota maşinii.
fotografii: Gabriel Miron
Urmărește-ne pe Google News