Mod de preparare: Cei mai gustoşi mici conţin:

1. Se fierbe o zeamă de oase de vită cu măduvă
2. Se frământă carnea tocată cu zeama timp de o oră şi se adaugă condimentele şi sucul de lămâie – fără mujdei
3. Se ţine o zi la rece şi apoi se frământă din nou, cu zeamă de usturoi
4. Această compoziţie se mai ţine o zi la rece
5. Abia a treia zi se formează micii
6. Aceştia sunt unşi cu puţin ulei… şi pot fi puşi pe grătar

Preţul unui mic la La Cocoşatu e de 2,5 lei.

– carne de vită
– piper măcinat
– cimbru uscat
– ienibahar
– coriandru
– chimion turcesc
– anis stelat (flori uscate, sub formă de stele)
– bicarbonat de sodiu
– zeamă de lămâie
– ulei
– usturoi

 
 
Monica Columbeanu şi Voicu Pânzar au mâncat mititei pe capota maşinii
Faimoşii mici de la La Cocoşatu atrag ca un magnet VIP-urile din Capitală. Printre personajele care au trecut pragul celebrului restaurant fac parte nume sonore ca: Anda Adam, Cătălin Botezatu, Mircea Geoană, Sorin Oprescu, Ion Ţiriac, dar şi Monica Columbeanu împreună cu fostul ei şofer Voicu Pânzar. Nici unul nu a ratat să guste din delicioşii mititei rumeniţi de “Cocoşatu”. Pe vremea când Voicu era angajatul Columbencei, cei doi erau văzuţi des mâncând mici pe capota maşinii.
fotografii: Gabriel Miron

Urmărește-ne pe Google News