Astfel, în intervalul menționat, în județele Galați și Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15 – 25 l/mp și izolat de peste 30 – 40 l/mp.

Cod galben de furtuni în două județe

Potrivit ANM, astăzi se vor semnala precipitații în special în jumătatea estică a țării, local în Dobrogea și în Carpații Orientali, acolo unde sunt anunțate ploi torențiale și descărcări electrice. 

Vineri, va fi în vigoare un cod galben privind temperaturi deosebit de ridicate în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, precizează ANM.

Caniculă în șase județe

Astfel, în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, precum şi în sudul şi vestul Olteniei, valorile termice se vor menţine deosebit de ridicate pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 şi 34 de grade.

Prognoza specială pentru municipiul București

Prognoză meteorologică pentru intervalul 5 septembrie, ora 10.00 – 6 septembrie, ora 9.00

Vremea se va menține călduroasă. Cerul va avea înnorări trecătoare după-amiaza și seara și va fi mai mult senin în restul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30… 32 de grade Celsius, iar cea minimă, de 15… 17 grade Celsius.

Prognoză meteorologică pentru Intervalul 6 septembrie, ora 9.00 – 7 septembrie, ora 9.00

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi temporar noros și mai ales în cursul zilei vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară, va fi de 27… 29 de grade Celsius, iar cea minimă, de 16… 17 grade Celsius.

FOTO: meteoromania.ro

Urmărește-ne pe Google News