UPDATE. În Bucureşti, șase copaci au căzut pe cinci autovehicule, iar un panou s-a desprins de pe fațada unui bloc. Totodată, în județul Ilfov, un copac a căzut pe firele de curent, iar o curte a fost inundată, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov.
Toată săptămâna va fi mai frig decât în mod normal pentru această perioadă a anului, în cea mai mare parte a țării. În Transilvania vor fi variații mari de temperatură. Sunt anunțate ploi în majoritatea zonelor țării, în unele locuri chiar însemnate cantativ.
Meteorologii susțin că sunt anunțate intensificări ale vântului care pot depăși la rafală viteza de 60 de kilometri pe oră.
Potrivit ANM, avertizarea este în vigoare până la ora 10 în județul Mureș, în timp ce județele Constanța și Tulcea se află sub cod galben până la ora 12.
Cod galben de vânt puternic în Constanța și ploi în aproape toată țara. Cum va fi vremea în următoarele zile
Meteorologii au emis încă de duminică un cod portocaliu de ploi abundente pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, dar și un cod galben de vânt şi ploi pentru Oltenia, mare parte a Munteniei, inclusiv în Bucureşti, şi în Transilvania începând de luni. Temperaturile vor scădea de la o zi la alta. Așa se face că, la mijlocul săptămânii, vremea va deveni rece în toată țara.
Vor fi ploi însemnate cantitativ și şi intensificări ale vântului la munte până marţi la ora 23.00.
Potrivit meteorologilor, începând de luni, 23 octombrie, ploile se vor extinde dispre vest și vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării. în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp. De asemenea, în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp.
„Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50-55 de kilometri la oră, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70-80 de kilometri la oră”, au explicat meteorologii.
După 1 noiembrie, vremea se va mai încălzi, ajungând la normalul acestei perioade, după cum se arată în prognoza meteorologilor pentru perioada 23 octombrie – 5 noiembrie. În schimb, la munte, în următoarea săptămână va fi mai cald decât în mod obişnuit.
Citește și EXCLUSIV/ 3 Sud Est au fost întâmpinați în SUA cu pâine, sare și… whiskey. Nici tradiția nu mai e ce-a fost!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro