O primă atenționare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ este valabilă duminică, 15 septembrie, între orele 10.00 și 16.00, vizează Banatul, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și nordul Dobrogei.

În aceste zone, „prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, transmite ANM.

Codul galben de ploi însemnate cantitativ este valabil duminică, 15 septembrie, între orele 10.00 și 16.00. Foto: meteormania.ro

Noi atenționări meteo de ploi

O altă atenționare cod galben a fost emisă pentru intervalul 15 septembrie, ora 16.00 – 16 septembrie, ora 10.00 și vizează nordul și estul Moldovei, Banatul, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei, nordul Dobrogei.

Concret, „în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei și în nordul Dobrogei va continua să plouă, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp”, transmit meteorologii.

Totodată, în același interval Delta Dunării se va afla sub cod portocaliu de ploi torențiale, cu cantități de apă de 40…60 l/mp.

Codurile portocaliu și galben de ploi sunt valabile în intervalul intervalul 15 septembrie, ora 16.00 – 16 septembrie, ora 10.00. Foto: meteoromania.ro

În București, șansele de ploaie sunt reduse în acest sfârșit de săptămână. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minină, de 11…12 grade.

Patru oameni au murit în județul Galați în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale aduse de ciclonul Boris. În total, 19 alocalități din opt județe au fost afectate de inundații.

Hidrologii au prelungit până duminică la ora 12.00 avertizarea cod roşu privind depăşirea cotelor de pericol pe mai multe cursuri de apă din judeţele Galaţi şi Vaslui.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește-ne pe Google News