Începând de astăzi, 20 iunie, de la ora 10.00 și până sâmbătă, 22 iunie, la aceeași oră, meteorologii anunță cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea.

În aceste zone, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Codul galben și codul portocaliu de caniculă sunt valabile de joi, 20 iunie, de la ora 10.00 până sâmbătă, 24 iunie, la aceeași oră

Tot începând de joi, de la ora 10.00, este valabil și un cod portocaliu de caniculă. Astfel, „în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată”.

Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea va fi caniculară astăzi, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Vineri, valul de căldură va persista la București, dar va diminua ușor în intensitate. Vremea va fi caniculară în orele amiezii, când și indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Urmărește-ne pe Google News