„Managerul şi directorul medical ai SJU Deva şi-au înaintat demisiile. Noua conducere a spitalului va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Lucian Morogan, pentru Agerpres.
Este vorba despre Silviu Didilescu – manager şi Claudiu Antal – director medical.
Sindicatul medicilor din Spitalul Deva a acuzat ieri conducerea unităţii medicale de „abuzuri” privind gestionarea activităţii instituţiei şi programul de lucru.
Mai mult, în contextul epidemiei de coronavirus, cadrele medicale au solicitat intervenţia miniştrilor Sănătăţii şi Muncii pentru detensionarea situaţiei.
Într-o scrisoare deschisă adresată miniştrilor Nelu Tătaru şi Violeta Alexandru, medicii susţin că după ce spitalul a intrat în carantină, nu au mai putut părăsi incinta, iar spitalul ar fi continuat să interneze pacienţi cu coronavirus.
În finalul scrisorii deschise, Sindicatul „Medicorum Honorem” avertizează că „va refuza categoric prezentarea la muncă în astfel de condiţii impuse abuziv”.
Pe 31 martie, Libertatea a scris că Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este închis în totalitate şi că nimeni nu intră şi nu iese timp de 14 zile. Tot atunci, ziarul a arătat că personalul medical de la Terapie Intensivă are simptomatologie de COVID-19, dar, cu toate acestea, cadrele medicale sunt ținute la spital de 60 de ore.
Deva este unul dintre focarele de infecţie cu coronavirus din România, alături de Suceava şi Arad. Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a atras însă atenţia că şi Constanţa, şi Braşov pot deveni focare la nivelul populaţiei, după ce, deocamdată, sunt afectate cadrele medicale.