Una dintre companiile înființate de către el, Kitty Hawk, a primit undă verde din partea autorităților. Teste începuseră încă din luna octombrie, potrivit New York Times, când locuitorii Insulei de Sud au putut observa pe cer o aeronavă ce aduce mai mult cu o îmbinare între o dronă și un avion mic.

Acesta se numește Cora și decolează vertical ca un elicopter, datorită elicelor de pe aripi. În aer se deplasează, însă, ca un avion mic.

De asemenea, acesta este complet autonom, adică nu are pilot. Vehiculul ar putea ajunge în exploatare în 3 ani.

Larry Page are o avere estimată de revista americană Forbes la 48,8 miliarde de dolari.

În fața Uber

Uber a anunțat de mai multe ori că dorește să lanseze servicii de taxiuri zburătoare și are un parteneriat cu producătorul brazilian de avioane Embraer.

Dar planurile lui Larry Page sunt mult mai avansate, iar taxiul său zburător ar putea deveni realitate cu câțiva ani înaintea Uber.

Kitty Hawk este condusă de către Sebastian Thrun, un inginer care a ajutat la dezvoltarea programului de mașini autonome al Google pe când conducea Google X, unitatea de cercetări speciale a gigantului.

Porsche, Lilium, Geely

Uber și Kitty Hawk nu sunt singurele companii care urmăresc producerea de mașini zburătoare. Același lucru îl doresc și Lilium – o companie germană votată drept cel mai inovativ startup din Europa, dar și Terrafugia – companie americană deținută de către grupul auto chinez Geely.

Tot din China este și Ehang, care a prezentat deja conceptul unei drone capabile să transporte oameni. Dintre constructorii auto, Porsche a anunțat că ar putea construi taxiuri zburătoare, iar gigantul german Daimler sprijină firma Volocopter.

Concomitent, și Paul Sciarra, fondator al Pinterest, finanțează o firmă în domeniu.

În fine, și producătorul de avioane Airbus testează propriile prototipuri.

Urmărește-ne pe Google News