Județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj se află miercuri sub cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Potrivit ANM, în aceste zone, temperaturile maxime vor fi de 35… 37 de grade Celsius, iar minimele de 18… 22 de grade Celsius.

De asemenea, Maramureșul, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și jumătatea vestică a Munteniei sunt vizate de un cod galben, valorile maxime urmând să ajungă până la 32… 35 de grade Celsius.

Avertizările cod portocaliu și galben sunt valabile pentru ziua de miercuri, 4 septembrie. Foto: meteoromania.ro

Valul de căldură se va restrânge joi, 5 septembrie, anunță meteorologii, care au emis o avertizare cod galben pentru Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 35 de grade Celsius.

Codul galben de căldură este valabil pentru ziua de joi, 5 septembrie. Foto: meteoromania.ro

Vremea se menține călduroasă în București

ANM a emis și o prognoză specială pentru București, pentru intervalul 4 septembrie, ora 10.00 – 6 septembrie, ora 9.00.

În prima zi a intervalului, vremea se va menține călduroasă în Capitală. „Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 – 40 km/h. Temperatura maximă va fi de 32… 33 de grade Celsius, iar cea minimă de 16… 18 grade Celsius”, precizează ANM.

Pentru ziua de 5 septembrie, meteorologii anunță o temperatură maximă de 30… 32 de grade Celsius în București, iar cea minimă va fi de 16… 17 grade Celsius.

Urmărește-ne pe Google News