Poţi îndulci cafeaua
Coaja de ou măcinată se adaugă în cafea când o prepari. În acest fel vei avea o cafea mai puţin amară şi folosi mai puţin zahăr pentru a o îndulci. Zaţul rămas poate fi utilizat ca îngrăşământ pentru plante.
Poţi trata iritațiile pielii
Pune coaja de la un ou într-un pahar cu oţet de mere şi lasă câteva zile până când se dizolvă complet. Cu un tampon de vată înmuiat în această compoziţie tapotează zonele cu probleme.
Fertilizează pământul
Mărunțește cojile de ou şi aruncă-le în grădină atunci când vrei să fertilizezi pământul. Calciul şi mineralele conţinute în cojile de ou vor face minuni pentru grădina ta.
Albeşte hainele cu cojile de ouă
Dacă vrei să scapi de tenta gri a hainelor albe pune câteva coji de ou zdrobite într-un săculeţ de plasă pe care îl introduci în maşină atunci când speli hainele.
Folosite ca produs de curăţat
Cojile de ou nu sunt toxice şi constituie un produs perfect pentru curăţare. Ia câteva coji de ou şi pune-le la măcinat. Cu praful obţinut freacă tăvile şi ţigăile.
Supliment alimentar pentru animalele de companie
Fiind o bună sursă de calciu şi minerale pentru noi pot fi folosite şi pentru animalele de companie. Usucă cojile de ou în cuptorul încins la 250 de grade timp de 30 de minute, apoi pisează cojile până devin o pudra fină. Amestecă pudra în mâncarea animalelor. Este o sursă de calciu şi minerale pentru dinții şi oasele lor.
Supliment alimentar pentru pui şi găini
Cojile de ou se sparg în bucăţele cât mai mici şi se amestecă cu mâncarea pentru păsări. Reprezintă o bună sursă de hrană, calciu şi fier.
Îndepărtează petele de cafea şi ceai
Ceaiul şi cafeaua ne pătează adesea cănile sau recipientele în care le preparăm. Cu pudra obţinută din măcinarea cojilor de ou putem scapa rapid de aceste pete. Se freacă vasele pătate cu pudră de ou şi un pic de apă.
Înlocuieşte detergentul de vase
Amestecă pudra obţinută prin măcinarea cojilor de ou cu un pic de apă. Vei obține un excelent produs de spălat vasele.
Ţine insectele la distanţă cu cojile de ouă
Câteva coji de ou zdrobite şi puse pe lângă plantele din grădină reuşesc să ţină insectele dăunătoare la distanţă, iar plantele se dezvoltă sănătos.
Masca facială
Cojile de ou pisate până ce devin o pudră fină se amestecă cu albuș. Se întinde uniform pe faţă şi se lasă să acţioneze până ce se usucă complet după care se îndepărtează cu apă caldă. Are efect nutritiv.
Desfundă ţevile
Se pun câteva coji de ou în sitele scurgerilor de la bucătărie. În momentul în care acestea alunecă pe ţevi le desfundă.
Citește și: Diferența dintre ouăle albe și cele maronii
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!