Cojile de citrice reprezintă o adevărată farmacie, ele crescându-ţi imunitatea şi având acţiune antiinflamatoare. La persoanele cu risc de infecţie dispar inflamaţiile dacă mănâncă regulat coji de portocale, în felul acesta scăpând de tratamentele cu antibiotice care au efect nociv asupra organismului.
În plus, cojile de portocale conţin o substanţă numită hesperidina, care micşorează atât tensiunea arterială, cât şi colesterolul
Cojile de citrice fac minuni pentru digestie deoarece au în compoziţia lor substanţe care te ajută să ai o digestie bună şi calmează iritaţiile stomacale.
Pune cojile de lâmâie la uscat, apoi fă un ceai. Va fi cel mai parfumat din cate ai băut vreodată. Multe gospodine fac dulceaţă din cojile de portocale. După ce ai făcut limonadă, foloseşte coaja de lămâie în bucătărie, renunţând la detergenţii chimici. Coaja de lămâie îndepartează
petele de grăsime, curăţă cuptorul cu microunde şi îndepartează mirosurile din frigider.