Conducerea instituției, unde un an de studiu costă 49.000 de lire sterline, circa 58.000 de euro, a informat deja părinții despre noua politică. Le-a transmis că „elevii care au deja smartphone-uri ar trebui să-și transfere cartelele SIM pe telefoanele eliberate de școală”.
Măsura se aplică din septembrie. În afara mobilului arhaic, elevii vor primi un iPad controlat de școală „pentru a sprijini studiile academice”.
Elevii din primii trei ani la Eton aveau deja obligația să-și predea dispozitivele electronice pe timpul nopții.
„Eton revizuiește în mod obișnuit politica noastră privind telefoanele mobile și dispozitivele pentru a echilibra beneficiile și provocările pe care tehnologia le aduce școlilor”, a explicat un purtător de cuvânt.
Eton este cea mai recentă școală care a interzis utilizarea smartphone-urilor în clasă. Alleyns, Brighton College sau Thomass restricționează, de asemenea, utilizarea device-urilor inteligente.
O comisie de parlamentari solicita, în mai, ca „următorul guvern să ia în considerare interzicerea smartphone-urilor pentru cei sub 16 ani”.
Un raport al Comitetului Selectat pentru Educație a subliniat mai multe „pericole grave” pentru copii din cauza folosirii telefoanelor inteligente.
Raportul a prezentat statistici îngrijorătoare, inclusiv riscurile de creștere a timpului petrecut de copii și tineri în fața ecranelor telefoanelor, „care depășesc semnificativ orice beneficii potențiale”.
Președintele Comitetului, Robin Walker, a vorbit despre „daune extinse” cauzate tinerilor care își folosesc prea mult dispozitivele.
Unul din patru copii își folosește telefonul într-un mod asemănător cu dependența.
Și aproape toți copiii dețin un telefon până la vârsta de 12 ani, cu 79% dintre copii lovindu-se de „conținut interzis minorilor” înainte de vârsta de 18 ani.
A altă analiză recentă a arătat o creștere cu 52% a timpului petrecut de copii în fața telefonului.
Colegiul Eton este școală secundară publică cu taxă și internat. Elevii au între 11 și 16 ani. A fost fondată, în 1440, de Henric al VI-lea. Au frecventat cursurile și prinții Harry și William. Școala a fost desemnată de The Schools Index ca una dintre cele mai bune 150 de școli private din lume.
Foto: Profimedia
gigiladrea • 09.07.2024, 12:35
citem mai demult ca in franta si alte tari sunt interzise la ore nu ca la noi unde sunt un haos si indisciplina inspaimantatoare plus nelipsitele mobile pe care multi le consulta zeci de minute in timpul orelor de aici ar trebui inceput ar fi un prim pas odata cu masuri de disciplina mai stricte si sanctiuni graduale eficiente ptr diverse abateri ptr ca e clar demult ca scaderea notei la purtare nu are absolut nici un efect