Conducerea instituției, unde un an de studiu costă 49.000 de lire sterline, circa 58.000 de euro, a informat deja părinții despre noua politică. Le-a transmis că „elevii care au deja smartphone-uri ar trebui să-și transfere cartelele SIM pe telefoanele eliberate de școală”.

Măsura se aplică din septembrie. În afara mobilului arhaic, elevii vor primi un iPad controlat de școală „pentru a sprijini studiile academice”.

Elevii din primii trei ani la Eton aveau deja obligația să-și predea dispozitivele electronice pe timpul nopții.

„Eton revizuiește în mod obișnuit politica noastră privind telefoanele mobile și dispozitivele pentru a echilibra beneficiile și provocările pe care tehnologia le aduce școlilor”, a explicat un purtător de cuvânt.

Eton este cea mai recentă școală care a interzis utilizarea smartphone-urilor în clasă. Alleyns, Brighton College sau Thomass restricționează, de asemenea, utilizarea device-urilor inteligente.

O comisie de parlamentari solicita, în mai, ca „următorul guvern să ia în considerare interzicerea smartphone-urilor pentru cei sub 16 ani”.

Un raport al Comitetului Selectat pentru Educație a subliniat mai multe „pericole grave” pentru copii din cauza folosirii telefoanelor inteligente.

Raportul a prezentat statistici îngrijorătoare, inclusiv riscurile de creștere a timpului petrecut de copii și tineri în fața ecranelor telefoanelor, „care depășesc semnificativ orice beneficii potențiale”.

Președintele Comitetului, Robin Walker, a vorbit despre „daune extinse” cauzate tinerilor care își folosesc prea mult dispozitivele.

Unul din patru copii își folosește telefonul într-un mod asemănător cu dependența.

Și aproape toți copiii dețin un telefon până la vârsta de 12 ani, cu 79% dintre copii lovindu-se de „conținut interzis minorilor” înainte de vârsta de 18 ani.

A altă analiză recentă a arătat o creștere cu 52% a timpului petrecut de copii în fața telefonului.

Colegiul Eton este școală secundară publică cu taxă și internat. Elevii au între 11 și 16 ani. A fost fondată, în 1440, de Henric al VI-lea. Au frecventat cursurile și prinții Harry și William. Școala a fost desemnată de The Schools Index ca una dintre cele mai bune 150 de școli private din lume.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News