Uimitorul artefact – care nu a mai fost purtat de la scufundarea vasului în aprilie 1912 – a fost identificat în imaginile filmate vara trecută de firma Magellan Ltd., cu sediul în Guernsey, aparținând coroanei britanice.
Imaginile au fost filmate în timpul eforturilor de a capta primele scanări digitale ale epavei, care prezintă epava aproape ca și cum ar fi fost scoasă din apă.
Alte obiecte din jurul colierului nu au fost identificate, deși pare să fie înconjurat de mărgele mici în formă de inel.
Cu toate acestea, Magellan Ltd, care lucrează împreună cu Atlantic Productions la un documentar despre expediția de anul trecut, nu are voie să le ia de pe fundul mării.
Se estimează că 1.517 dintre cele 2.224 de persoane aflate la bordul Titanicului au murit atunci când luxosul pachebot s-a scufundat la 15 aprilie 1912.
Magellan Ltd a trimis submersibile pentru a cerceta toate părțile epavei, care se află la aproximativ la aproape 4.000 de metri adâncime în Oceanul Atlantic, la aproximativ 560 de coasta canadiană Newfoundland.
Submersibilele au petrecut peste 200 de ore vara trecută, luând 700.000 de imagini din fiecare unghi al navei pentru a crea reconstrucția 3D.
Acum, compania a observat în imagini forma distinctivă a unui dinte de rechin, iar la o inspecție mai atentă și-a dat seama că este vorba despre un colier.
Richard Parkinson, directorul Magellan, a descris descoperirea ca fiind „uimitoare, frumoasă și uluitoare”.
‘Am găsit un dinte de megalodon care este modelat într-un colier – este incredibil, este absolut incredibil’, a declarat el pentru ITV News.
Dinții megalodonului dispărut – unul dintre cei mai mari pești care au existat vreodată – sunt cunoscuți ca putând ajunge la o lungime de peste 20 de centimetri.
foto: 123rf.com