La Mariupol, în timpul unei încercări de străpungere a liniilor ruse, comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini ucraineni, colonelul Volodimir Baraniuk, a fost lichidat, a informat pe 17 aprilie miliția populară a Republicii Populare Donețk, prin vocea purtătorului de cuvânt Eduard Basurin.

Volodimir Baraniuk a fost găsit ucis la Mariupol, lângă cadavru au fost găsite bunuri personale și arme ale ofițerului, a declarat Basurin. „În noaptea de 12 aprilie, un grup de militari ai celei de-a 36-a brigăzi maritime separate a Forțelor Armate ale Ucrainei a încercat să iasă din uzina asediată. Ieșirea lor a fost împiedicată de unitatea de forțe speciale a RDP”, a spus Basurin.

În urma bătăliei, până la 50 de militari ucraineni au fost uciși, inclusiv cinci ofițeri superiori ai brigăzii, alți 42 s-au predat, a adăugat el.

Izvestia a publicat un video cu imagini din timpul unei confruntări, dar ele nu pot confirma dacă Baratniuk, unul dintre ofițerii apropiați de președintele Zelenski, a fost ucis. În vârstă de 47 de ani colonelul era comandantul Brigăzii 36 de pușcași marini din septembrie 2021.

Informația că ar fi fost ucis n-a fost comentată în vreun fel de oficiali ucrianeni și nici difuzată de presa din Ucraina.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News