Pe 7 octombrie anul trecut, la 12.32, la câteva ore după atacul-surpriză al Hamas, Muhammad Abbas ironiza armata și serviciile de informații israeliane.

„Unde sunt sistemele de informații cu care se laudă Israelul? Unde sunt avertismentele? Unde sunt inteligență artificială și capabilitățile cibernetice? Unde sunt unitățile de elită care sunt antrenate să reacționeze rapid?”, a scris militantul Hezbolah, o grupare șiitp pro-iraniană cu sediul în Liban.

Abbas a scris apoi că „în urmă cu 23 de ani, secretarul nostru general Hasan Nasrallah a spus că Israelul este mai slab decât o pânză de păianjen. Luptătorii rezistenței au ocupat 7 așezări israeliene”.

După aproape un an, Abbas a fost ucis în atacul cu pagere ucigașe, după cum a confirmat Hezbollah.

Postarea sa din 7 octombrie a reapărut și s-a viralizay, fiind văzută de aproape 650.000 de ulizatori.

Unul dintre conturile care a redistribuit tweet-ul este „Nioh Berg”, care pretinde că este evreu de origine iraniană și care încarcă conținut pro-Israel.

„Tu ești?”, a fost replica ironică, alăturată de afișul în care Hezbollah confirmă moarte comandantului Al-Radwan, unutatea sa de luptă de elită.

În reacțiile la postare, unii respondenți au scris simplu: „Bip”.

Iar contul Intelli Times, care monitorizează informații deschise pe web despre război a râs de faptul că teroristul Hezbollah îl urmărea: „Ar fi trebuit să fim flatați că activiștii Al-Radwan ne urmăresc blogul?”.

Urmărește-ne pe Google News