Potrivit Comitetului de anchetă din regiunea Moscova, o persoană necunoscută a deschis focul de la geamul mașinii în care se afla în direcția altui șofer. Atins de cel puțin trei focuri de armă, șoferul a murit pe loc, în jurul orei locale 09:00. Această instituție – despre care Kremlinul spune că se ocupă de cele mai grave infracțiuni comise în Rusia, în timp ce detractorii o consideră un instrument de represiune – nu oferă detalii despre victimă.

În cele din urmă, autoritățile ruse au admis, prin intermediul oficiosului TASS, că victima este „participantul la război” Nikita Klenkov, în vârstă de 44 de ani, care s-a întors acasă acum o săptămână. Potrivit Kommersant, Klenkov este comandantul adjunct al unei unități militare implicate în războiul din Ucraina și s-a întors acasă recent în baza unei permisii. Un canal de Telegram scrie că acesta avea grad de colonel.

Nu există informații despre motivul atacului și nici despre atacator, doar că ar fi părăsit scena crimei la volanul unei mașini Mitsubishi Outlander de culoare gri. Anchetatorii suspectează că este vorba de un asasinat comandat și planificat dinainte.

Analizând o scurgere de date, publicația iStories a descoperit că Nikita Klenkov era încadrat în unitatea militară 43292, adică Centrul pentru pregătirea forțelor de operațiuni speciale. Klenkov ar fi fost ucis la 20 de minute după ce a plecat de la acest centru.

Comitetul de anchetă din regiunea Moscova a deschis un dosar penal pentru omor și trafic ilegal de arme.

Urmărește-ne pe Google News