Generalul a descris câmpul de luptă ca fiind dominat de senzorii moderni ce pot detecta orice concentrare de forțe și de armele de înaltă precizie care pot distruge totul.

„Vedem tot ce face inamicul, iar el vede tot ce facem noi. Pentru a ieși din acest impas, avem nevoie de ceva nou, cum ar fi praful de pușcă inventat de chinezi”, a declarat Zalujnîi.

„Factorul decisiv” nu va fi însă o singură invenție nouă, ci „o combinație a tuturor soluțiilor tehnice care există deja”. Comandantul ucrainean face apel la inovații în materie de drone, război electronic, echipamente antiartilerie și deminare, inclusiv noi soluții robotice. 

Potrivit lui Zalujnîi, întârzierea livrării armelor occidentale nu este principalul motiv pentru situația dificilă a Ucrainei.

Este important să înțelegem că acest război nu poate fi câștigat cu armele generației anterioare și cu metode învechite. Ele vor duce inevitabil la o întârziere și, ca urmare, la înfrângere. 

Valeri Zalujnîi:

El insistă că tehnologia va juca un rol decisiv, chiar dacă, în Primul Război Mondial, introducerea tancurilor în 1917 nu a fost suficientă pentru a întrerupe impasul pe câmpul de luptă, ci a fost nevoie de o mulțime de tehnologii și de mai mult de un deceniu de inovații tactice pentru a declanșa Blitzkrieg-ul german din 1940. 

Ucraina este blocată acum într-un război prelungit în care, potrivit lui Zalujnîi, Rusia are un avantaj. Cu toate acestea, oficialul de la Kiev crede că Ucraina nu are de ales decât să continue contraofensiva, chiar dacă înaintează doar câțiva metri pe zi.

„Dacă va continua războiul de tranșee, ne vom trezi că, pur și simplu, nu avem suficienți oameni care să lupte”

El spune că încearcă cu disperare să împiedice războiul să se instaleze în tranșee. 

Cel mai mare risc cu războiul de tranșee este că poate dura ani și poate epuiza statul ucrainean.

Valeri Zalujnîi:

Generalul nu are nicio îndoială că un război prelungit este benefic Rusiei, o țară a cărei populație este de trei ori mai mare și a cărei economie este de zece ori mai puternică decât cea a Ucrainei. 

„Să fim sinceri, acesta este un stat feudal în care cea mai ieftină resursă este viața umană. Și pentru noi… cel mai prețios lucru pe care îl avem îl reprezintă oamenii noștri”, spune el. 

„Mai devreme sau mai târziu ne vom confrunta cu faptul că, pur și simplu, nu avem suficienți oameni care să lupte”, conchide comandantul.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

 
 

Urmărește-ne pe Google News