Motivul a fost un videoclip postat de comediant pe YouTube, pe 20 ianuarie 2023. În el, oamenii legii au găsit „semne lingvistice de umilire a demnității umane bazate pe naționalitate, limbă, origine și apartenența la un grup social”.

Dmitri „Dima” Gavrilov a fost găsit vinovat de incitare la ură (articolul 20.3.1 din Codul contravențiilor administrative al Federației Ruse) și condamnat la arest administrativ pentru 13 zile.

Dmitri „Dima” Gavrilov, după arestare: „Îmi recunosc pe deplin greșeala”

Ulterior, Gavrilov și-a cerut scuze și a declarat că „și-a schimbat poziția”.

„Eu, Dmitri Valerievich Gavrilov, în videoclipul meu de stand-up mi-am permis declarații jignitoare care vizează cetățenii Federației Ruse sau discreditarea Forțelor Armate RF. Îmi recunosc pe deplin greșeala, mă pocăiesc de cuvintele pe care le-am spus, mi-am schimbat poziția, sper că nu am făcut rău nimănui”, a spus Dmitri Gavrilov într-un videoclip.

Și-a anulat spectacolele de stand-up comedy

Revenit din Georgia, unde a fugit după începerea războiului, Dmitri Gavrilov a început, pe 6 septembrie, un turneu în Rusia. A reușit să susțină spectacole la Kazan și Izhevsk. Pe 8 septembrie, comediantul a fost arestat însă la Nijni Novgorod, orașul natal, înainte de o reprezentație.

Următoarele spectacole ale comediantului de la Samara, Ulyanovsk, Saratov, Volgograd, Krasnodar și Rostov-pe-Don au fost, astfel, anulate.

„Din motive independente de voința noastră, concertele nu vor avea loc la datele indicate. Acum căutăm date noi și vă vom informa imediat”, anunță site-ul artistului.

Urmărește-ne pe Google News