DNA îl cercetează pe Marius Badea pentru instigare la fals în declarații, instigare la complicitate la fals în declarații și instigare la abuz în serviciu, a transmis instituția vineri, 6 septembrie.

Procurorii spun că pe 6 iulie, în jurul orei 18.00, comisarul șef a fost oprit în Adjud de Poliție, după ce radarul l-a prins cu 108 km/h, viteza maximă legală fiind de 50 km/h.

„Inculpatul Badea Marius, profitând de funcția pe care o deține în cadrul I.G.P.R., i-ar fi convins pe agenții constatatori să nu-i aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege și să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale. În concret, în urma discuțiilor purtate, inculpatul Badea Marius i-ar fi determinat pe agenții de poliție să întocmească procesul verbal de contravenție pe numele soției inculpatului care se afla cu acesta în autoturism”, a transmis DNA.

Procurorii au dispus controlul judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 6 august. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Marius Badea trebuie să respecte o serie de obligații:

  • să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura
  • să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar
  • să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte nicio categorie de arme.

Urmărește-ne pe Google News