„Protecţia minorilor este o prioritate majoră în materie de asigurare a respectării legii pentru Actul legislativ privind serviciile digitale. Fiind o platformă care ajunge la milioane de copii şi adolescenţi, TikTok trebuie să respecte pe deplin Actul legislativ privind serviciile digitale şi să joace un rol deosebit în protecţia minorilor în mediul online”, a explicat Thierry Breton, comisar european pentru piața internă.
El a subliniat că au fost lansate procedurile oficiale pentru ca executivul european să se asigure că se „iau măsuri proporţionale pentru a proteja bunăstarea fizică şi emoţională a tinerilor europeni”.
Comisia Europeană subliniază că actuala iniţiere a procedurilor nu aduce atingere niciunei alte proceduri pe care Comisia ar putea decide să o iniţieze cu privire la orice alt comportament care ar putea constitui o încălcare în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale, de exemplu în ceea ce priveşte obligaţiile unui furnizor privind diseminarea de conţinut ilegal, cum ar fi conţinutul cu caracter terorist sau abuzul sexual online asupra copiilor, sau notificarea suspiciunilor de infracţiuni.
De asemenea, aceasta nu aduce atingere acţiunilor de asigurare a respectării legislaţiei întreprinse de alte autorităţi în temeiul altor cadre de reglementare, de exemplu de Reţeaua de cooperare pentru protecţia consumatorilor.
TikTok spune că a luat măsuri
Într-un comunicat transmis redacției, compania TikTok susține că „TikTok a fost printre primii care au dezvoltat noi funcții și setări pentru a proteja tinerii și a-i împiedica pe cei sub 13 ani să acceseze platforma, probleme cu care se confruntă întreaga industrie”.
În același comunicat, compania precizează că va continua să lucreze „alături de experți și industrie pentru a ne asigura că tinerii de pe TikTok sunt în siguranță și așteptăm acum oportunitatea de a explica aceste măsuri în detaliu Comisiei.”