UPDATE ora 14:40. Comisia Europeană a anunţat că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, transmit Reuters și Agerpres. Conform acordului negociat de Comisia Europeană în numele celor 27 de state membre ale UE, acestea vor putea cumpăra 200 de milioane de doze, cu o opţiune de încă 100 de milioane.


Ursula von der Leyen a precizat că vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este cel mai promiţător vaccin de până acum.

“Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă a noastră de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală”, a spus von der Leyen, care a subliniat că UE a început deja să colaboreze cu statele membre pentru a pregăti campanii naționale de vaccinare.

“Odată ce acest vaccin devine disponibil, planul nostru este să-l distribuim rapid peste tot în Europa. Acesta va fi al patrulea contract cu o companie farmaceutică pentru a cumpăra vaccinuri. Și vor veni mai multe. Pentru că trebuie să avem un portofoliu larg de vaccinuri bazate pe diferite tehnologii”, a mai spus şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Anunţul Comisiei Europene a venit la o zi după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor anti-COVID are o eficienţă de peste 90%.

Pfizer anunţă o eficienţă de 90% a vaccinului anti-COVID

Prima analiză a testelor efectuate pe pacienți sugerează o eficiență de 90% a vaccinului împotriva COVID dezvoltat de gigantul farmaceutic Pfizer și de compania germană BioNTech.

“Azi este o zi mare pentru știință și pentru omenire. Primul set de rezultate din faza a treia de testare oferă dovezi preliminare ale abilității vaccinului nostru în prevenția COVID”, a anunțat Albert Bourla, CEO al Pfizer.

La scurt timp de la anunţul companiei Pfizer, Ursula von der Leyen sublinia că va semna un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID.

UE a mai semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News