Comisia a transmis într-un comunicat că renovările clădirilor trebuie să țină cont de directiva europeană, care prevede reducerea consumului de energie și a emisiilor de noxe.
„În 2020, Comisia a prezentat Strategia privind valul de renovări ale clădirilor ca parte a Pactului verde european, iar revizuirea Directivei privind performanța energetică a clădirilor este o inițiativă-cheie. Recent, Parlamentul European a adoptat prevederile convenite cu Consiliul care vor contribui la reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul clădirilor”, a transmis Comisia Europeană.
Instituția a adăugat că guvernele statelor membre UE, inclusiv România, vor beneficia de „flexibilitate”, adică ele vor decide măsurile pentru eliminarea treptată a combustibililor fosili folosiți la încălzire și răcire, treptat, până în 2040.
„Directiva privind performanța energetică a clădirilor convenită de Parlamentul European și statele membre ale UE prevede eliminarea treptată până în 2040 a cazanelor/sistemelor de încălzire alimentate cu combustibili fosili. Prin urmare, nu se interzic sistemele de încălzire pe gaz din clădirile existente”, a transmis Comisia Europeană.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
parpalache • 06.04.2024, 08:29
Pai mai e și metoda semicoloniala!Pui niște„distribuitori”gen Gaz de France de la noi(Engie),care-gazele puse la dispoziție de stat(la prețul de producție)-sa ți le distribuie”la prețuri„liberalizate”!Și iți arunci singur centrala la tomberon!