Propunerile au venit în timp dezbaterii din comisie de la deputatul PNL Ioan Cupșa și au fost respinse cu 13 voturi „împotrivă” și doar 6 „pentru”.

Opoziția a cerut și amânarea cu o săptămână a dezbaterilor, dar și aceasta a fost respinsă. În urma respingerii propunerilor, parlamentarii PNL au părăsit lucrările Comisiei speciale pentru domeniul justiţiei, în care se discuta propunerea legislativă de modificare a Legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

„Nu vrem să participăm la un simulacru de dezbatere”, a afirmat senatorul PNL Alina Gorghiu. În replică, preşedintele comisiei, social-democratul Florin Iordache, a spus că liberalii nu au participat nici măcar la dezbaterea vreunui articol.

”Vreau să vă informăm că este lipsă de eleganţă ca această dezbatere, ca să nu mai vorbesc despre etică şi colegialiate, mi se pare un mod atât de impropriu în care impuneţi felul în care se desfăşoară această dezbazere, de sistemul avem majoritate, scrie pe fruntea noastră PSD, mergem aşa, nu ne interesează opinia CSM, a Parchetului General (…) PNL părăseşte lucrările acestei comisii. Când veţi reveni la sentimente mai bune şi vreţi să facem o dezbatere transparentă, vom reveni”, a mai declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

Și deputatul PMP Dorin Valeriu Bădulescu a anunţat că părăseşte lucrările comisiei.

După plecarea liberalilor, membrii comisiei au votat ca programul de lucru să fie prelungit, miercuri, până la ora 19.00.

Președintele comisiei speciale, Florin Iordache spunea recent  că legile justiției vor fi gata în maxim două săptămâni. Președintele comisiei pentru modificările aduse legilor justiției a declarat pentru Libertatea că, în cazul valorii pragului pentru prejudiciului, în cazul infracțiunii de abuz în serviciu, sunt mai multe variante în discuție, între zero și 400.000 de lei.

Citește și: VIDEO | România trece la vremea de iarnă. La munte se anunţă ninsori, iar în zonele de deal va fi lapoviţă şi se va produce ceaţă

 
 

Urmărește-ne pe Google News