Ministrul Felix Stroe s-a aflat, marți, în fața parlamentarilor din comisia de transporturi pentru a prezenta prioritățile sale în mandatul pe care l-a preluat recent. El s-a referit la compania TAROM, precizând că s-a decis înființarea unei comisii speciale, de diagnoză și de găsirea a soluțiilor pentru restructurarea sa.

”Am analizat în această perioadă situația de la Tarom, începând de astăzi, am instrituit o comisie specială, condusă de secretarul de stat din domeniul aviatic, în care sunt oameni din domeniu. Începând de astăzi, această comisie se mută și lucrează la compania TAROM, fac o diagnoză a stării companiei. Nu știm în linii mari cum stau lucrurile acolo, avem un raport al Curții de Conturi, un raport al Corpului de Control al Premierului, vis-a-vis de Tarom”, a spus ministrul.

El a precizat că această comisie își va desfășura activitatea zi de zi la Tarom, procedând la măsuri concrete, zilnice, de reorganizare pe paliere mai mici sau mai mari a activității și de eficientizare.

”Trebuie să umblăm la structura de personal, nu știm dacă vom vorbi și de numărul de personal dar vreau să vă spun că o companie românenească a transportat anul trecut peste 6 milioane de cetățeni și are în comportamentul financiar -economic 88 de angajați, în timp ce Tarom-ul a transportat doar 2 milioane de pasageri și are peste 100 de angajați. Trebuie să procedăm de urgență o restructurare a companiei, astfel încât să asigurăm lucrul timp de 24 de ore, a serviciilor tehnice”, a spus ministrul.

El a menționat că aceste servicii tehnice trebuie să fie asigurate nu numai la aeronavele Tarom dar și la celelalte care aterizează pe Otopeni, astfel încât compania să facă astfel venituri proprii și deasemenea tot personalul companiei să fie într-un barem corect de salariați, care să permită funcționarea.

”Singurul criteriu care va sta la baza deciziei va fi cel al rentabilității. În paralel, trebuie să elaborăm o strategie pentru Tarom. Timpul este foarte scurt pentru Tarom, și trebuie să ne spună clar ce se întâmplă”, a mai spus Stroe, arătând că o companie din China este interesată ca Tarom să facă revizia tehnică a aeronavelor Airbus, pe ruta Beijing-București.

Felix Stroe a mai spus că această companie este urmărită personal de către premierul Tudose, care le-a cerut să ia toate măsurile legale pentru salvarea companiei. ”Ne preocupăm să dezvpoltăm n continuare Aeroportul Otopeni”, a mai spus ministrul, adăugând că acesta este o sursă importantă de venit pe domeniul aerian.

Citește și: REPORTAJ EXCLUSIV/ Adevărul crunt despre românul găsit inconștient într-o curte din Londra: ”Am fost bătut încontinuu 14 ore și ținut cu capul în hazna” (FOTO&VIDEO)

Urmărește-ne pe Google News