Poliţele RCA ar putea cuprinde, pe lângă date despre părţile implicate în contract, perioada de valabilitate a asigurării, limitele maxime de despăgubire stabilite de asigurător, prima de asigurare, clasa bonus-malus, numărul de înmatriculare/ înregistrare ori numărul de identificare al vehiculului sau statele în care e valabil documentul şi valoarea comisionului perceput de asigurători ori intermediari.
«Comisionul de intermediere va fi menţionat pe poliţa de asigurare RCA, atât în valoare absolută, cât şi ca procent aplicat primei de asigurare menţionate pe poliţă, fiind inclus ca valoare în prima de asigurare totală», se precizează în proiectul lansat în dezbatere publică ieri şi care va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Asta înseamnă că tocmai acest comision va face diferenţa între intermediarii aceloraşi companii. Noile norme îi afectează în principal pe asigurători şi pe intermediari, care nu vor mai putea percepe un comision mai mare de 10% din valoarea primelor de asigurare încasate şi vor fi obligaţi să depună integral în contul asigurătorului primele încasate, cel târziu în ziua următoare datei încasării, nu la câteva zile sau chiar la o săptămână, cum se mai practică în prezent.
Mai mult, aceştia trebuie să le ofere potenţialilor clienţi toate informaţiile în legătură cu modul de calcul al primei de asigurare şi nu mai au voie să acorde avantaje colaterale asiguraţilor la încheierea unei poliţe de asigurare RCA, de tipul cardurilor de reduceri, de exemplu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News