Comitetul executiv al asociatiei noastre din sos. Stefan cel Mare nr. 31 va solicita sa precizati daca o persoana cu certificat de handicap gradul I accentuat este posibil sa fie atestata si sa ocupe postul de administrator in cadrul unei asociatii de proprietari.
D. Negrescu, Bucuresti

Actele normative in vigoare (art. 35 alineatul 3 al Legii 230 din iulie 2007) vorbesc despre garantii profesionale si materiale, ca de altfel si de conditia ca persoana in cauza sa nu fi suferit nici o condamnare. Comitetul poate sa decida daca sunt conditii ca persoana cu handicap sa-si exercite in bune conditii atributiile ce-i revin ca administrator.

Stiam ca daca am o problema, presedintele comitetului executiv este obligat, conform HG 400 din 2003, sa-mi raspunda in termen de cinci zile. Iata insa ca acesta refuza pur si simplu sa dea curs cererilor adresate in scris comitetului. Care este modalitatea prin care presedintele poate fi obligat si cum se poate actiona in cazul unei astfel de atitudini? Ca la noi, in Alexandria, n-am gasit raspuns.
Ion Iordache, Alexandria

Chiar daca noua lege a asociatiilor de proprietari nu mai stabileste o durata de timp fixa pentru a se raspunde cererilor, art. 10 subliniaza: “Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia”. De regula insa, proprietarii primesc raspunsuri verbale, atat direct, cat si in adunari generale, nefiind obligatorii in toate cazurile raspunsurile scrise, semnate si stampilate. Mai ales in cazul unor cereri cu iz fantezist sau continand afirmatii ce nu pot fi cu nimic probate. Lipsa de receptivitate a presedintelui poate fi discutata in adunarea generala, dar si semnalata primariei de care apartineti.

Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative

Urmărește-ne pe Google News