În timpul percheziției la locuința ginerelui lui Bosti a fost descoperit, în pereți, un buncăr în care era ascuns un seif.

În interior au fost găsite 4 milioane de euro în numerar. De asemenea, anchetatorii au găsit bijuterii din aur, diamante de 10 carate, 48 de ceasuri de lux, chiar și o brichetă de aur cu inițialele PB, toate cu o valoare estimată de alte 5 milioane de euro.

„Nu am văzut un asemenea munte de bani în viața mea”, a recunoscut Nicola Gratteri, șeful Parchetului din Napoli.

Anterior, copiii liderului mafiot, Ettore și Flora, au fost reținuți pentru infracțiunile de asociere mafiotă, amenințări, fals în declarații, spălare de bani.

Folosindu-se interceptări telefonice și mărturii ale unor foști membri ai Camorrei, anchetatorii au descoperit buncărul într-o casă din zona Agnano, în Napoli, proprietatea lui Luca Esposito, ginerele lui Patrizio Bosti. Suspectul ar fi spălat banii clanului mafiot.

Procurorul Gratteri a explicat că „nu sunt un expert în Camorra la nivel istoric, dar când văd această bogăție, este clar că este vorba despre o structură avansată în ierarhia mafiei”.

Comoara, a subliniat colonelul Paolo Consiglio, comandantul unității de poliție economico-financiară a Guardia di Finanza Napoli, este rezultatul „unor scheme foarte avansate de fraudă și spălare a banilor”.

Mafiotul își conducea afacerilor din închisoare

Patrizio Bosti, care se aflat la cel mai înalt nivel al Camorei, o organizație care s-a consolidat cu venituri din traficul de droguri și extorcare, a continuat să conducă frâiele grupului infracțional, deși este închis de mai mulți ani sub regimul 41bis, adică cel de închisoare grea pentru crime, inclusiv asociere mafiotă.

Patrizio Bosti

Ceasurile vor fi scoase la licitație, în timp ce banii vor fi puși la dispoziția fondului unic pentru Justiție, contribuind astfel la finanțarea acestui tip de investigație.

Urmărește-ne pe Google News