Cuprins:

O angajată a manifestat semne de „dependență de smartphone”

  • Potrivit site-ului oficial, Fahnen Gärtner produce materiale publicitare textile, inclusiv steaguri de mari dimensiuni.

Angajații firmei Fahnen Gärtner din Mittersill trebuie să-și lase telefoanele personale în dulapuri la începutul programului. Această măsură a fost introdusă după ce o angajată a manifestat semne de „dependență de smartphone”.

Compania a abordat atunci problema prin ateliere, discuții și terapie, reușind să o ajute pe tânără să-și finalizeze cu succes ucenicia.

Politica privind telefoanele mobile nu este prezentată ca o interdicție strictă, ci mai degrabă ca o practică acceptată de angajați.

Angajații susțin inițiativa

Heidi Deutsch, responsabila de resurse umane, a declarat, pentru postul public ORF, că în loc de telefoane mobile personale, compania pune la dispoziție telefoane fixe în întreaga clădire, inclusiv pentru apeluri private.

Aproximativ 80% dintre angajați susțin această inițiativă.

Un angajat a explicat, pentru ServusTV: „Când știi că telefonul e lângă tine, tot te uiți la el din când în când. Când nu e acolo, ești pur și simplu mai concentrat la muncă”.

Totuși, din punct de vedere legal, măsura este controversată. Peter Eckel, jurist la Camera de Muncă din Salzburg, consideră că „este o încălcare a dreptului de proprietate, iar angajatorul nu poate cere asta în mod absolut”.

Cu toate acestea, angajatorii pot interzice utilizarea telefoanelor în timpul programului. Această politică face parte dintr-o tendință mai largă de limitare a utilizării smartphone-urilor, valabilă și în școli.

De la 1 mai, va intra în vigoare o interdicție națională privind telefoanele mobile în clasele I-VIII din Austria.

Urmărește Live Text Alegeri Prezidențiale turul 2 și vezi care este prezența la vot în finala Nicușor Dan vs. George Simion!

Urmărește-ne pe Google News