Alături de aceasta au mai contribuit fondurile de investiții Accel Partners, Kleiner Perkins Caulfield & Byers, Earlybird, Credo Ventures și Seedcamp.

Finanțarea de 153 de milioane de dolari vine după ce anul trecut compania a strâns alte 30 de milioane de dolari de la investitori.

Procesare automată

Fondată în anul 2012, UiPath a dezvoltat inițial o extensie de browser care avea consumatorii obișnuiți ca public-țintă, dar ulterior a renunțat la aceasta pentru că a realizat care este potențialul ideii în domeniul de business. Mai exact, UiPath produce acuma ”roboți software”. Programul său folosește scanarea vizuală, analizează documentul și apoi este învățat să facă anumite sarcini repetitive.

”Ca ingineri software, am fost șocat să realizeze cât dintre aceste procese de bază din afaceri nu sunt deja automatizate”, a spus Daniel Dineș, fondatorul și directorul general al UiPath, pentru Reuters.

”Roboții software” ai UiPath sunt folosiți pentru a automatiza diverse sarcini de rutină, folosite îndeosebi în programele SAP sau Oracle.

Anul trecut, UiPath și-a mutat sediul la New York pentru a fi mai aproape de clienții săi. Compania are circa 600 de angajați, majoritatea în România.

Dineș a spus că veniturile companiei au crescut de 8 ori anul trecut, și se află între 50 și 100 de milioane de dolari.

Bidefender, pe aceleași urme

Finanțarea primită de uiPath vine după ce la finele anului trecut și un fond britanic de investiții a preluat 30% din producătorul de antiviruși Bitdefender. Acesta a fost fondat de către Florin Talpeș și încearcă să se dezvolte mai mult în Occident.

Ce alte companii românești au fost vândute

Tot în anul 2017, Fitbit a cumpărat firma românească Vector, care produce ceasuri inteligente. În anul 2014, Facebook a cumpărat Live Rail, o firmă centrată pe tehnologii video de publicitate, pentru 500 de milioane de dolari. Aceasta fusese fondată tot în România, în 2007.

Și tot din România a achiziționat Microsoft în 2003 antivirusul RAV, produs de către GeCAD Software, companie fondată de către antreprenorul Radu Georgescu.

În fine, în 2010, grupul sud-african Naspers a cumpărat de la Radu Georgescu și divizia de plăți online GeCAD ePayment. Aceasta a fost rebotezată și se numește acum PayU, compania operând la nivel global.

 
 

Urmărește-ne pe Google News