Astfel, pe locul 38 la nivel european se situează Termocentrala Rovinari, sucursală a Complexului Energetic Oltenia, cu emisii de CO2 de 5.191.433 de tone.
Pe locul doi la nivel național și 58 la nivel european se situează combinatul siderurgic din Galați ArcelorMittal. Emisiile de CO2 ale companiei s-au ridicat la 4.104.923 de tone.
Cea de a doua sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Turceni, din județul Gorj, a înregistrat emisii de CO2 în valoare 4.069.124 de tone, situându-se pe locul 60, la nivel european.
Pe al patrulea loc, la nivel național și 114 în Europa se regăsește, de asemenea, o altă sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Electrocentale Ișalnița, care a înregistrat valori alee CO2 emis de 2.528.089 de tone, relatează Mediafax.
SC Azomureș SA, companie ce are ca obiect de activitate producția de îngrășăminte, ocupă locul 156 la nivel european, cu emisii de 2.028.357 tone.
Centrala de Congenerare cu Ciclu Combinat Brazi se clasează pe locul 237 printre companiile europene, emițând CO2 în valoare de 1.396.196 de tone.
O altă sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Craiova II, se regăsește în primele zece cele mai mari poluatoare din România, cu emisii de 1.265.999, fiind pe locul 263 în Europa.
Topul poluatorilor la nivel european
Centrala Electrica de Termoficare Govora, SC Holcim SA și Petrobrazi se află, de asemenea, printre companiile cu emisii mari de dioxid de carbon, din România, cu valori ce depășesc un milion de tone.
La nivel european, din topul primelor 10 companii poluatoare se prezintă astfel: Bełchatów (Polonia), Neurath (Germania), Niederaussem (Germania), Jänschwalde (Germania), Weisweiler (Germania), Schwarze Pumpe (Germania), Lippendorf (Germania), Maritsa Iztok (Germania), Boxberg Werk IV (Germania) și Ryanair (Irlanda), singura companie aeriană inclusă în lista primilor 10 poluatori din Europa.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro