Activiștii care militează pentru protecția mediului avertizează că astfel muntele va fi afectat.
Potrivit planului urbanistic aprobat de Consiliul Local Moroieni, pe o zonă de 10 hectare vor fi realizate mai multe imobile, iar primarul susține că în zonă vor fi realizate și hoteluri cu piscine și pensiuni, inclusiv o stație de epurare.
Vile, piscine, parcări și heliport
Complexul imobiliar este prevăzut cu locuri de parcare, piscine, terenuri de sport, vile, ferme eoliene și chiar și un heliport.
„Aceşti investitori doresc să aducă şi utilităţile în zona Piatra Arsă. Sunt făcute studiile respective de către societăţile acestea, în vederea de a se aduce apa din Bolboci şi curentul dinspre Buşteni sau Sinaia, se vor duce gazele şi în zona aceea. O să fie staţie de epurare, tot dumnealor se ocupă”, a declarat Laurențiu Moraru, primarul din Moroeni, potrivit sursei citate.
Parcul natural, administrat de Romsilva
Primarul susține că există și avizul Parcului Național Bucegi. Acesta este administrat de Romsilva, companie de stat controlată de către ministerul Mediului.
Deja în zonă a început să se construiască, iar utilajele au fost deja observate în zonă.
De partea cealaltă a muntelui, autoritățile din Sinaia susțin că aceasta este o ”schimonosire a muntelui”.
Daniel Bucu, specialist în arii protejate, este citat spunând că în zonă ar trebui să fie o zonă mai sălbatică.
- Dacă ești pasionat de natură, citește și cutreieră Parcul Național Cozia, Parcul Natural Comana sau Parcul Natural Dumbrava Sibiului!