Sportivul Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, și instructoarea de schi Elisa Arlian, în vârstă de 26 de ani, plecaseră în dimineaţa tragediei pentru a ajunge pe un vârf pe care îl cunoşteau.

În momentul în care cei doi nu s-au mai întors, familiile au alertat salvatorii. Neexistând indicii cu privire la locul unde au căzut, căutările au durat ore întregi, chiar dacă au fost făcute cu elicopterele.

Într-un final, salvatorii au folosit semnalul telefoanelor mobile pentru a depista locul în care se aflau şi i-au găsit pe cei doi legaţi unul de altul, lucru obişnuit pentru alpinişti.

„Într-un tragic accident de munte, deasupra localităţii Champoluc, Jean Daniel Pession, în vârstă de 28 de ani, membru al echipei de Cupa Mondială, şi-a pierdut viaţa. Împreună cu Pession, a murit şi prietena sa”, a precizat Federaţia Italiană de Sporturi de Iarnă.

Jean Daniel Pession a obţinut cele mai bune rezultate de-a lungul carierei în 2021, când s-a clasat pe locul 15 în ierarhia finală a Cupei Mondiale, în timp ce la CM 2022 de la Vars a terminat pe locul 22.

Urmărește-ne pe Google News