„Purtătorul de cuvânt al IDF (Forţele de Apărare ale Israelului – n.r.) clarifică faptul că, în acest moment, nu există nicio modificare a orientărilor defensive ale Comandamentului Frontului Intern. Publicul este rugat să rămână alert şi vigilent, iar orice modificare a politicii va fi actualizată imediat”, a anunţat armata israeliană.

Şeful Statului Major al Israelului, generalul Herzi Halevi, a ținut marţi seara o ședință de evaluare a situaţiei, „concentrându-se asupra pregătirii atât în ofensivă, cât şi în apărare în toate fronturile”.

Hezbollah şi guvernul libanez au acuzat Israelul că a ucis cel puţin nouă persoane şi a rănit 2.800 în acest „atac” care a vizat pagere deţinute de membrii Hezbollah. Armata israeliană a subliniat că nu va comenta situația din Liban.

De la Washington, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, a dat asigurări că SUA „nu au fost implicate” în exploziile produse marți în Liban.

„Pot să vă spun că Statele Unite nu au fost implicate acolo, că nu au fost informate dinainte și că strâng informații în acest moment”, a declarat oficialul american, potrivit ziarului francez Le Monde.

Matthew Miller a cerut Iranului „să nu se folosească de cel mai mărunt eveniment pentru a încerca să alimenteze instabilitatea și să agraveze și mai mult tensiunile din regiune”.

Pe de altă parte, şcolile din Liban vor fi închise miercuri. Citându-l pe ministrul educaţiei, Abbas al-Halabi, agenția libaneză de presă NNA relatează că decizia a fost luată „în semn de condamnare a actului criminal comis de inamicul israelian împotriva cetăţenilor, care a provocat martiriul şi a rănit mii de persoane”.

Israelul este suspectat că a provocat detonarea pagerelor pentru a întrerupe comunicațiile Hezbollah înainte de declanșarea unei ofensive terestre în Liban.

Urmărește-ne pe Google News