Niciun 1 mai fără mici – așa ar putea fi descrisă această zi pentru mai mulți români. Astfel, în Parcul Național din sectorul 2, cei care vor să se bucure de mici o pot face la … Festivalul Micului cel Mare. Organizatorii anunță că petrecerea începe pe 27 aprilie și durează până pe 1 mai.
„Vedeta festivalului va fi, cum altfel, micul! Anul acesta batem orice record și vom face un mic de 150 de metri. Vom vedea cine se va încumeta să-l dovedească. Vom prepara micul dolofan și micul cel mai mic”, spun organizatorii festivalului.
Totodată, aceștia spună că vor fi pregătiți peste 50.000 de mici, iar persoana care mănâncă cei mai mulți mici în doar cinci minute primește un premiu consistent.
„De la un așa festin nu vor putea lipsi plăcintele alese, cozonaci și poale-n brâu, dulciuri şi dulceturi, brânzeturi şi afumături, jamboane, mușchiuleți, toate preparate proaspete și fragede special aduse pentru a ne înfrupta din ele, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnați, costițe, ciolane și multe alte cărnuri aromate, stropite din belșug cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine si pere”, au anunțat organizatorii festivalului Micul cel Mare.
Petrecere de 1 mai în Parcul Drumul Taberei
Un eveniment dedicat zilei de 1 Mai are loc și în Parcul Drumul Taberei, organizat de Primăria Sectorului 6. De la orele 19.00 va începe un concert, care va dura până la orele 22.00. Astfel, pe scenă vor urca Irina Rimes, Mandinga și The Motans.
Târguri cu mici boierești și paella cu fructe de mare, servite în parcurile din Capitală
Mici boierești, pastramă, pește la grătar, dar și varză călită și sarmale sunt doar câteva dintre bunătățile pregătite la târgurile din București, pentru a sărbători cum se cuvinte de 1 mai, Ziua Internațională a Muncii. Petrecerea începe încă de sâmbătă, 28 aprilie, când începe maratonul bunătăților.
În Parcul Alexandru Ioan Cuza, fostul IOR, la intrarea de la Biserica Maramureșeană veți găsi micii boirești, pregătiți după o rețetă specială de grataragii. Totodată, pastrama, ceafa de porc și frigăruile vor sfârâi pe grătar.
Și amatorii de pește au de unde alege pentru că, pentru ei, se va pregăti scrumbie de Dunăre, biban de mare, cotlet de somon și pastrav pe pat de orez cu legume. Berea va fi la discretie pentru cei care vin la targ.
Totodată, din meniu nu lipsesc bunătățile la ceaun, precum varza călită cu mămăliguță.
Petrecere de 1 mai cu delicatese cu specific spaniol, în Parcul Kiseleff
În Parcul Plumbuita, grataragiii vor pregăti mii de mititei proaspeți, frigărui și cârnați. Totodată, maramureșencele au pregătit sarmale cu mămăliguță. Pe scena din parc se va cânta muzică ușoară internațională, dar și muzica populară, invitat special fiind interpreta Rodica Crețu.
În Parcul Kiseleff, cei care vor să mănânce preparate speciale în această minivacanță de 1 mai sunt răsfățați cu bucate alese.
„Mai am pregătit paella cu fructe de mare. Se întamplă în Parcul Kiseleff, unde aducem o serie de preparate spaniole: bocadillo, sandwich cu multă carne făcută la plită, sandwich cu jamon serrano, chipsuri din somon cu sos 1.000 de insule, dar și hamsii prăjite și șprot prăjit. Bineînțeles, nu va lipsi sangria, băutura specific spaniolă. La târgul din Parcul Kiseleff avem si plăcinte de toate felurile, dar și clătite proaspete cu dulceață și ciocolată”, au anunțat organizatorii.
Toate cele trei târguri sunt deschise de sâmbătă, 28 aprilie, până pe 1 mai, la ora 20.
Peste 10 tone de carne, gătită în Parcul Herăstrău
Pasionații de mâncare își pot răsfăța simțurile la „Herăstrău Meat Festival”. Începând de joi, 26 aprilie, se pregătesc peste 10 tone de carne gătită pe grătare, ceaune, plite și chiar la proțap. Bunătățurile sunt pregătite cei mai buni bucătari.
Evenimentul are loc lângă lacul Herăstrău, pe terasa Berăriei H, iar accesul este gratuit pe parcursul celor 11 zile ale festivalului gastronomic.
De 1 mai, puteți merge la Festivalul Filmului Francez din România. Puteți descoperi, cu acest prilej, zeci de pelicule, unele dintre ele capodopere ale cinematografiei franceze. Puteți consulta aici programul Festivalului Filmului Francez, care are loc până pe data de 2 mai.
În ziua liberă, puteți descoperi misterele antichității la Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări ale lumii
Expoziția este deschisă în incinta Bibliotecii Naţionale a României (bulevardul Unirii nr. 22). Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.
Marți, 1 mai, expoziția este deschisă între orele 9 și 20. Un bilet costă între 20 și 45 de lei, iar copiii mai mici de șase ani au intrare gratuită.
Citește și Povestea Trabantului oferit de Simona Halep lui Ion Țiriac
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro