UPDATE 6 iunie, ora 11.30: Procurorii au anunțat că persoana găsită decedată sâmbătă, 3 iunie, în lada canapelei, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, este o fetiță de 12 ani, potrivit concluziilor medicilor legiști.

***

Proprietarul apartamentului a sesizat sâmbătă, 3 iunie, poliția cu privire la faptul că, după plecarea chiriașilor, „a găsit în lada canapelei un sac din plastic, ce emană un miros de putrefacție”, se arată în comunicatul PTB.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București s-a sesizat din oficiu și a început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de omor, iar procurorul criminalist, polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri și cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la fața locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă.

Sacul din plastic a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, iar legiștii au găsit acolo cadavrul unei femei aflat în stare de putrefacție.

„Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”, a anunțat PTB.

Ulterior, pe 4 și 5 iunie, au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea profilului genetic ADN al cadavrului, expertize efectuate de Institutul Național de Criminalistică.

„Investigațiile și verificările au vizat toate ipotezele avute în vedere, precum și stabilirea identității victimei, sens în care au fost audiați mai mulți martori”, a menționat PTB.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a subliniat însă că nu poate confirma și nici infirma informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la identitatea victimei și nici a criminalului, iar „cadavrul este considerat, în continuare, unul neidentificat”.

Urmărește-ne pe Google News