Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a primit miercuri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș un echipaj de pompieri, care să fie prezenți non-stop pentru a putea interveni în caz de incendiu.
„Ne e frică să nu ne vină rândul”, și-a motivat doctorul Cristian Oancea solicitarea către ISU, la 5 zile după tragedia de la Constanța, unde au pierit 7 pacienți în secția ATI care a luat foc.
Spitalul COVID din Timișoara nu este însă primul care a apelat preventiv la această soluție. Spitalul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, care tratează pacienți COVID, are încă de săptămâna trecută un echipaj de pompieri detașat 24/24 ore care să intervină în caz de incendiu.
„Am solicitat acest lucru din momentul în care am primit tirul ATI. Avem și secția ATI din spital, iar pompierii le supraveghează pe amândouă”, a explicat managerul Beatrice Mahler.
Spitalul bucureștean a trecut deja prin experiența evacuarii pacienților din Terapie Intensivă. Pe 22 februarie a fost dată alerta de incendiu după ce în unitatea mobilă de ATI s-a simțit miros de fum. Toți pacienții aflați în tir au fost evacuați.
„Din fericire nu a fost incendiu, dar a fost un exercițiu real de evacuare. Tirul ATI are doar o singură ieșire și este dotată cu lift. Chiar și așa, totul a durat 12 minute”, a mai spus doctorul Beatrice Mahler.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro