Parizer pane, pastă de slănină sau tort de mămăligă cu silvoiţă (magiun de prune) sunt doar câteva dintre reţetele prezentate în cadrul concursului.

Organizatorii au premiat cel mai savuros preparat, cea mai povestită şi cea mai ieftină reţetă.

Astfel, premiul pentru cel mai savuros preparat a fost câştigat de o tocăniţă de cartofi cu carne de porc, cea mai povestită reţetă a fost un tort de mămăligă cu nuci şi silvoiţă, iar titlul de cea mai ieftină reţetă a fost câştigat de pâinea cu ulei şi zahăr.

De asemenea, organizatorii au premiat şi un tânăr concurent care a pregătit „tomaj” (supă scăzută cu tăieţei).

Concurs de reţete culinare din perioada comunistă, la Zalău. Printre preparate, parizerul pane şi pasta de slănină sau tortul de mămăligă cu magiun de prune
Jurații concursului, alături de băiatul care a pregătit „tomaj” (supă scăzută cu tăieţei)

Câştigătorii au fost recompensaţi cu şorţuri de bucătărie, preparate tradiţionale din Sălaj şi vase de gătit ceramice tradiţionale, potrivit Agerpres.

concurs retete comuniste2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

FOTO: Facebook.com

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Urmărește cel mai nou VIDEO

Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații