Găinăriile făcute încă din tinereţe l-au trimis pe Ovidiu Rusu după gratii de la 22 de ani, însă acesta nu a fost un motiv pentru a se opri din activităţile sale, ba chiar a devenit un guru al deţinuţilor. În perioada în care a fost încarcerat la Penitenciarul Botoşani, numărul proceselor intentate de puşcăriaşi a crescut, pentru că Rusu îi învăţa ce trebuie să facă, deşi el a absolvit doar opt clase!
Când nu acorda “consiliere”, Rusu se ocupa şi de propriile “afaceri”, folosindu-se doar de un telefon şi de puterea sa de convingere.

A strâns 100.000 de euro după gratii

Bărbatul pretindea că e preşedintele Curţii de Apel Suceava şi le spunea victimelor că le poate ajuta să câştige procese, evident, contra unei sume de bani. Culmea, zeci de persoane l-au crezut şi i-au umplut conturile cu peste 100.000 de euro.
În august anul trecut, Rusu a fost eliberat, însă la scurt timp, oamenii înşelaţi au depus plângere împotriva lui, astfel că i s-a deschis un nou dosar. La infracţiunile comise, bărbatul şi-a mai adăugat şi o evadare, după ce a fugit din judecătorie, în timp ce procurorii încercau să obţină un mandat de arestare.
După toate acestea, abia zilele trecute, autorităţile au reuşit să îl înfunde. Ţeparul a primit, pentru cele 35 de infracţiuni de care e acuzat, pedepse de 146,8 ani. Acestea au fost însă cumulate, astfel că infractorul o va ispăşi pe cea mai lungă, de zece ani. În plus, trebuie să le plătească şi despăgubiri victimelor.

Urmărește-ne pe Google News