Ce ți-e Timișoara, ce ți-e India?
Mijloacele de transport în comun scoase zilnic pe trasee de către Societatea de Transport Public sunt insuficiente, iar unii călători sunt efectiv împinși cu forța să încapă în autobuze sau troleibuze. Se întâmplă zilnic, se plâng călătorii.
O tânără care n-a mai încăput într-un troleu de pe linia 15 a surprins un moment hazliu și deprimant în același timp. O femeie se chinuie să împingă un adolescent în mijlocul de transport în comun. Îl împinge de ghiozdan, dar și de picioare, iar apoi se străduiește să închidă ușile după el.
S-a întâmplat într-adevăr la o oră de vârf, luni dimineața, la ora 7.30, dar imaginile ar trebui să le dea de gândit celor din Societatea de Transport Public Timișoara. Astfel de scene sunt aproape zilnice, pe mai multe linii.
Oficialii recunosc situația, dar spun că nu au vatmani și șoferi
Oficialii Societății de Transport Public Timișoara recunosc că nu sunt suficiente mijloace de transport pe trasee, dar spun că nu au ce face, pentru că momentan nu au destui conducători auto, nici pe autobuze, nici pe tramvaie.
„La anumite ore de vârf, atunci când merg oamenii la serviciu și copiii la școală, gradul de încărcare este aproape la maximum pe majoritatea liniilor, ceea ce s-a întâmplat și pe linia 15. Noi lucrăm la acest aspect, pentru suplimentarea tuturor liniilor, dar depindem de anumiți factori: nu avem suficienți conducători, suntem în căutare de vatmani și șoferi. Ar mai fi nevoie de 10 – 15 șoferi și 10 – 15 vatmani”, ne-au declarat oficialii STPT.
Zilnic, pe linia 15 sunt scoase patru troleibuze, dar luni au circulat doar trei la acea oră, după ce pe unul dintre mijloacele de transport a fost înregistrată o defecțiune tehnică.
Reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara sunt în căutare de șoferi și vatmani, însă pachetul salarial oferit pare să nu fie suficient de atractiv pentru oameni. Mai mult, au fost mari probleme cu salariile la STPT, care au întârziat chiar și două luni, din cauza faptului că primăria nu și-a respectat obligațiile contractuale.
Situația este destul de complicată, pentru că municipalitatea timișoreană decontează călătoriile pensionarilor, ale elevilor, ale studenților și ale altor categorii sociale, fiind una dintre principalele surse de venit ale STPT. Numai anul acesta, oficialii societății au estimat că primesc 90 de milioane de lei din subvențiile acoperite de Primăria Timișoara. Este vorba despre 20 de milioane de euro.
Sursa VIDEO – Roxy Van Den Berg
Citește și:
EXCLUSIV / De ce nu demisionează șefa editurii care a distrus manualele. 11 motive oferite de Maria Nistor
Doi jucători de baschet americani, înjunghiați într-un club din Brăila. Unul dintre ei este în stare gravă. Amintiri dureroase cu Marian Cozma și Chauncey Hardy
Aici sunt banii dumneavoastră! 50 milioane de euro pentru o junglă: Parcul Verdi, plin de gunoaie, achiziția controversată a Primăriei Capitalei