Chestorul Camerei Cătălin Rădulescu (PSD) a arătat că va fi sesizat Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse în cazul iniţiativei ”Fără penali”, existând ”aspecte de natură penală”.

El a spus că peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” au fost descoperite ca fiind false de către Secretariatul General.

„În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei – patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav. Reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste. Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a afirmat Rădulescu, după şedinţa Bp al Camerei Deputaţilor, precizând că peste 500.000 de semnături au fost descoperite ca fiind false.

Secretarul Camerei Silviu Dehelean (USR) a criticat decizia de sesizare a Parchetului.

„Apărătorii penalilor blochează #farapenali. PSD a hotărât, cu sprijinul ALDE, UDMR și a minorităților sa facă plângere penală, prin Biroul permanent al Camerei Deputatilor, pentru semnăturile de la #farapenali. Deși Secretariatul general nu avea calitate sa verifice semnăturile ci doar sa le xerocopieze, se pare ca au suspiciuni și indicii. Doar primarii aveau competența sa sesizeze orice probleme”, a anunţat Dehelean.

Şi preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat miercuri că, prin demersul de a trimite la Parchetul General iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, reprezentanţii PSD în Biroul permanent, Cătălin Rădulescu şi Florin Iordache, încearcă să o blocheze, iar acest lucru arată „cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor”.

„Sabotarea iniţiativei „Fără penali”, iniţiativa pentru care un milion de români au acordat o semnătură, continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul permanent – cei doi colegi ai mei care fac parte din Biroul permanent au asistat la încercarea domnului Cătălin Rădulescu, condamnat penal, Cătălin Rădulescu, promovat de PSD în funcţia de chestor, alături de Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, că încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei „Fără penali” la Curtea Constituţională, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că (…) Secretariatul General, în acele aproape cinci luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constatat neconcordanţe la semnături. Este atât de aberant şi de absurd încât e greu de comentat”, a afirmat Dan Barna.

Fără penali în funcții publice” a ajuns în Parlament, după șase luni de la prezentarea inițiativei, în luna septembrie 2018.

Demersul a fost susținut de personalități publice precum Mihai Șora, Dacian Cioloș, dar și actori și artiști din România. Interdicția politicienilor condamnați de a ajunge primari, parlamentari și, cel mai important, în funcția supremă de președinte al României, va putea intra în vigoare abia la finalul dezbaterii parlamentare, care poate dura și ani de zile, după cum ne-a obișnuit clasa politică.

Citeşte şi: Libertatea a vorbit cu medicul estetician la care a ajuns o pacientă mutilată de Matteo Politi: „Neavând cunoștinte medicale, poți să faci astfel de complicații”

 
 

Urmărește-ne pe Google News